hej hå, hatet

Du tar ju ta mig fan allting, hatet! Det spelar ingen roll hur mycket eller litet "allting" är. Du vill bara ha och ha. Men jag älskar, hatet - ja, till och med dig! Jag går genom mina dagar och älskar, bara för att du borde få på moppen! Idag hann jag med hela 79 personer och ytterligare några ting som inte ens själva är kapabla till känslor. Vad säger du om det, hatet? Vad ska du göra åt saken? Jag älskar jordgubbar och frost, jag älskar dikter, bilder och smarta människor. Bara för att jag älskar de smarta så måste jag också förmå mig att älska de lite dummare. Sedan älskar jag smärta och ångest, precis lika mycket som kärlek och gemenskap. Och dig, hatet.


För om du inte redan har märkt det, så har jag startat en konspiration mot dig, hatet. Vi kämpar dag som natt för att inte ge dig någonting. Och jag planerar en kupp också, ska du veta. Snart kommer jag ha anhängare över hela världen som kommer att älska dig som jag gör. De kommer att älska varandra också. Och då kommer det inte att spela någon roll om de är svarta eller blå eller vita eller gula eller röda eller ens snorgröna, för vi kommer vara en färgexplosion tillsammans. Och alla åsikter är åsikter värda att höras. Ingen är för liten eller för dum för att inte kunna vara älskvärd.


Så vad ska du göra, när hela världen kommer att vara emot dig, hatet? Vem ska du vända dig till då? Vi ska kämpa för vår sak, så som du så länga har kämpat för din. Men vet du vad, hatet? Det kommer inte att bli några fler upplopp, inga slagsmål eller eldsvådor. Det kommer inte att spillas en enda droppe blod för våra åsikter, hatet. Vi ska slåss på ett annat sätt. Ett sätt du aldrig riktigt förstått dig på. Vårt hemliga vapen är din största motståndare - kärleken.


Och du vet, hatet om du vill så är du alltid välkommen över på vår sida. Men vi kommer kräva att du ruckar lite på din inställning, i så fall. För hatet, den stinker faktiskt.


eko

jag vill vara annat än det onda.
sluta ljuga och säga sanning
på sanning
på sanning.
älska bort min längtan 
och äga ord utan eko.
låta dem sägas även när kopparna står i skåpet
(för älskling, jag tycker egentligen inte ens om te).
jag vill äga ord som lämnar avtryck.
och sanning,
jag vill äga sanning.
ljuger de sämsta av lögnerna,
bara för att jag vet ju
att jag längtar inte efter de tomma orden.
jag längtar efter mina egna.

RSS 2.0